Me before you av Jojo Moyes

Me before you (eller Et helt halvt år, som den heter på norsk) har ligget på bestselgerlistene i mange land i månedsvis, og fått veldig gode omtaler. Dette var nok til at jeg fikk lyst til å finne ut hva som var så bra med den. Bokas handler om Will, som har vært i en motorsykkelulykke og blitt lam fra halsen og ned. Han lever et trist og ensomt liv, og har egentlig mistet lysten til å leve. Hovedpersonen er Louisa, eller Lou, som i første kapittel mister jobben, men som blir ansatt som Wills hjelper. Vi følger Lou og Will fra hun ansettes og fremover i det halve året arbeidskontrakten hennes gjelder.

Det jeg tror jeg likte aller best med Me before you var hvordan hovedpersonene utviklet seg og hvordan de fungerte sammen. Førsteintrykket mitt av dem og det intrykket jeg satt igjen med da jeg var ferdig med å lese boka, var utrolig forskjellig, og på en veldig bra måte. Boka var morsom, trist og fikk meg faktisk til å tenke (ikke verst, med andre ord). Den tar opp et veldig interessant tema (vil ikke spoile hvilket), jeg synes den gjorde det på en bra måte. Den gikk også fort å lese, og det er jo alltid deilig. Jeg synes allikevel ikke den var så fantastisk bra som mange har sagt den er.

En ting som plager meg med denne boka, er omslaget. Selv om den kanskje er en chic-lit-aktig bok, trenger den ikke se ut som en dårlig kioskroman, liksom. Og dessuten tror jeg det gjør at folk som kanskje kunne ha likt den velger å ikke lese den, bare fordi den ser så teit ut. Jeg synes hadde fortjent bedre.

Alt i alt var det en fin bok, og absolutt verdt å lese.

Karakter 4+

4.5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s