Wrap up: Boktober

Nå er oktober så godt som ferdig, og det er på tide å oppsummere hvordan boktober-lesingen min gikk:

Uke 1 – The Moth 
The Moth er basert på et Amerikansk fenomen: arrangementer der hvem som helst som har opplevd noe spesielt, kan fortelle sin historie foran et publikum. Boka inneholder det direktørene anser som de 50 beste historiene som har blitt fortalt. Alle historiene er sanne, og alle blir fortalt av den personen som selv har opplevd det.

Det som var utrolig kult med The Moth var at historiene var så veldig forskjellige. Noen av mine favoritter var historien om en lege som ble kontaktet og måtte dra til India for å behandle Mor Theresa, Hemningways bokredaktør som ble med ham til Spania og endte opp som tyrefektervikar, astronauten som fikset Hubbleteleskopet og rapperen som ble kjempefan av Sarah McLachlan. Kjempekul og annerledes bok, jeg anbefaler den virkelig! 6/6 bokfinker

Karakter 6

Uke 2 – Mummipappa på eventyr av Tove Jansson 
Mummipappa på eventyr er Mummipappas memoarer der han forteller om sin ungdom. Perfekt bok å lese under et teppe med en kopp te til, og skikkelig høstkoselig. Hvis du ikke har lest noen av de ordentlige mummibøkene, så gjør det! De er så hyggelige og fine, og Tove Janssons tegninger er best. Tror ikke det er så mye mer å si egentlig.
6/6 bokfinker

Karakter 6

Uke 3 – The Rest of Us Just Live Here av Patric Ness
Denne boka handler om en gjeng ungdomer i en liten, Amerikansk by som ikke er de utvalgte. Mystiske ting skjer rundt dem, men hovedpersonene vet aldri helt hva fordi det ikke egentlig er dem det skjer med. Noe jeg likte veldig godt, var at hvert kapittel begynte med et lite sammendrag av hva de utvalgte drev med, og resten av kapittelet handlet om «vår» gjeng. Derfor visste jeg som leser mer av det som foregikk enn hovedpersonene, og det var ganske artig.

The Rest of Us Just Live Here skiller seg fra andre ungdomsbøker jeg har lest med liknende temaer (mystiske sci-fi-aktige ting skjer med byen, ungdommene må redde dagen) fordi fokuset ikke var på alien-dramaet, eller hva det nå var, men på personene som sto utenfor. En annen ting jeg likte var at karakterene var ganske realistiske og forskjellige, og ikke overforenklet, som jeg føler de noen ganger er i ungdomsbøker. Hvis du ser etter noe lettlest, underholdene og litt annerledes, anbefaler jeg The Rest of Us Just Live here. 🙂
4,5/6 bokfinker

Karakter 4+

Uke 4 – The Children Act av Ian McEwan
Den siste uka trodde jeg ikke kom til å bli noe problem, særlig fordi The Children Act er en ganske tynn bok, men plutselig hadde jeg kjempemye annet jeg måtte gjøre. Derfor jeg må innrømme at jeg ikke har kommet lengre enn halvveis i denne. Men, men.
Boka handler om Fiona Maye som er dommer i høyesterett i London og jobber med familiesaker. Når hun får problemer i ekteskapet, fokuserer hun enda mer på arbeidet, og spesielt på saken hun jobber med akkurat nå: en 17 år gammel gutt med leukemi som nekter å motta blodoverføring fordi han er Jehovas vitne. Så langt er den veldig bra!

Alt i alt føler jeg disse boktobergreiene funket ganske bra! Jeg fikk lest mange bra bøker, og jeg kom ut av lesestoppen jeg var i, og det var jo egentlig målet. Anbefaler å gjøre noe liknende hvis du trenger motivasjon for å lese! 🙂

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s