Grafiske romaner

Det siste året har jeg lest et par «grafiske romaner». Dette er rett og slett lange tegneserier, gjerne med finere tegninger og mer avanserte historier enn vanlige tegneserier (i hvert fall synes jeg det). Jeg hadde en periode på barneskolen da det eneste jeg leste var Donald Pocketer, så egentlig skjønner jeg ikke hvordan jeg klarte å glemme hvor gøy det kan være å lese tegneserier! Her er de tre jeg har likt best så langt av det jeg har lest:

Nimona av Noelle Stevenson

tumblr_nkn5hiiri31qc4p97o1_r1_500Denne boka oppdaget jeg faktisk fordi jeg lenge hadde fulgt Noelle Stevensons blogg. Hun tegner utrolig fine og morsomme tegninger, og Nimona var akkurat så bra som jeg trodde den skulle være. Den handler om ei jente, Nimona, som kan gjøre seg om til alle slags dyr (!). Hun erklærer seg selv som sidekicken til superskurken Lord Ballister Blackheart, og sammen skal de kjempe mot Sir Ambrosius Goldenloin og «The Institution of Law Enforcement and Heroics». Den er full av gale vitenskapsmenn, magi og erkefiender og er forfriskende og morsom. Jeg elsker Stevensons tegninger, og jeg koste meg skikkelig da jeg leste denne! 6/6 bokfinker, prima!

Karakter 6

Pyongyang: A Journey in North Korea av Guy Delisle

cover_of_pyongyang_by_guy_delisleDette er en reisedagbok av en ekstremt spesiell og kanskje litt skremmende reise. Delisle dro til Nord-Korea fordi han jobbet med animasjon og skulle jobbe to måneder i noe som heter SEK Studio. Nord-Korea er jo et veldig fascinerende land, og det var kjempeinteressant å se hvordan det er å reise dit som turist. Tegningene hans er veldig søte, og han skriver om så mange ekstremt surrealistiske og rare situasjoner at boka blir komisk til tross for sitt seriøse tema. Anbefales!
5.5/6 bokfinker

Karakter 5+

 

This One Summer av Jillian og Mariko Tamaki

18465566I denne boka møter vi Rose og Windy som er ferievenner. De har nabosommerhus ved Awago Beach, og er sammen hver sommer. Denne sommeren er litt annerledes enn de tidligere, for foreldrene til Rose krangler masse og i tillegg foregår det et skikkelig drama blant tenåringene i byen. Det jeg likte så utrolig godt med denne, var at de klarte å få fram sommerfølelsen så veldig godt. Den fikk meg til å lengte enda mer etter sommer, strender og dager der man ikke trenger å gjøre noe som helst. Tegningene var utrolig fine, og historien lett og sommerlig. Jeg likte den skikkelig godt! 5/6 bokfinker

Karakter 5

 

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s