«Denne MÅ man ha lest!»

Vi har alle fått kommentarer som «Denne MÅ man ha lest!» før. Kommentaren kan være fantastisk irriterende. Særlig når du ligger henslengt foran tven, har tre påbegynte og nedstøvede bøker på nattbordet og ikke orker tanken på å åpne en ny en- i hvert fall ikke en såkalt klassiker. Når det er sagt, kan det være ganske fint også. Når det kommer fra den snille damen bak disken på Bislet Bok for eksempel. Og du ser at hun mener det oppriktig, uten noe som helst tegn til nedlatenhet.

Uansett. Her er de «Denne MÅ man har lest!» jeg har fått den siste tiden, men som jeg ennå ikke har lest:

Catch 22

Catch 22 er en roman skrevet av Joseph Heller, og er regnet som en av de mest kjente antikrigsbøkene etter andre verdenskrig. Vi følger karakteren Yossarian og kameratene på et militærsykehus i Italia, og i krigen.

 

 

Genanse og verdighet

Denne er skrevet av Dag Solstad, en forfatter som sikkert er godt kjent for mange allerede. Handlingen følger en middelaldrene lektor ved Fagerborg videregående skole, som føler seg både utenfor og forlatt i samfunnet. Romanen har fått god omtale, og er et godt sted å starte, om man ikke har lest noe av Dag Solstad ennå.

 

The Great Gatsby

The Great Gatsby er F. Scott Fitzgeralds tredje bok, og er også den som regnes som den største prestasjonen i hans karrière. Den foregår i Amerika på 1920- tallet, og følger den rike Jay Gatsby, skjønnheten Daisy Buchanan og overdådige fester. Så absolutt regnet som en klassiker.

 

The Specialist

Denne er nok hverken en klassiker eller en typisk «må ha lest»- bok. Pappa mente nå likevel at den må leses. Knappe 30 sider om en mann som har spesialisert seg på å bygge doer.

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s