The Girl on the Train av Paula Hawkins

I sommer hadde jeg tid til å lese en god del, og et par av bøkene hørte jeg på som lydbøker. Det er egentlig utrolig behagelig, og ikke minst praktisk! Selv blir jeg veldig lett bilsyk, så å lese i bil eller buss er vanligvis ikke noe jeg driver med. Lydbøker fungerer derimot kjempebra! Når man går, eller når man ligger på stranda, er det også supert.

Den beste lydboka jeg hørte på i løpet av ferien, var helt klart The Girl on the Train av Paula Hawkins. Boka handler om Rachel, som hver dag når hun tar toget til jobb, ser inn til et par som spiser frokost. Hun kaller dem «Jess og James», synes de er perfekte, og etter hvert føler hun nesten at hun kjenner dem. En dag når toget stopper, ser hun noe som sjokkerer henne, og når «Jess» kort tid etter meldes savnet, går Rachel til politiet. Problemet er at Rachel har et drikkeproblem, så ikke bare tas hun ikke seriøst av politiet, men hun sliter også med å huske hva som egentlig skjedde selv.

Det som jeg synes funket så utrolig bra med lydboka, var at historien leses av tre forskjellige kvinner. Den ene leser som Rachel, den andre som «Jess» og den siste som Rachels eksmanns nye kjæreste. Oppleserne har veldig forskjellige stemmer, så jeg tror det gir karakterene enda mer personlighet enn om man leser boka på vanlig måte.

En annen ting som var utrolig bra med The Girl on the Train, var oppbygningen. Fordi perspektivet bytter og historien hopper fram og tilbake i tid, holdes spenningen hele veien ut. Dessuten er det utrolig frustrerende at Rachel ikke klarer å huske det hun bør huske, og fordi hun ikke selv vet helt hva hun vet, blir man som leser veldig ivrig på å finne det ut.

Anbefaler The Girl on the Train veldig, og spesielt lydbokutgaven (jeg hørte den på Storytel, men den finnes sikkert andre steder også)! Vanligvis er jeg ikke så glad i krim, men denne likte jeg virkelig. 🙂

Karakter 5+

5.5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s