Hannas topp 3 første halvår 2015

Nå er det under en uke igjen til sommerferien, og det betyr at vi nesten er halvveis i 2015! Før jeg begynner å planlegge hvilke bøker jeg vil lese i løpet av ferien, tenkte jeg det ville være interessant å se på det jeg har lest så langt i år og prøve å finne ut hvilke jeg har likt best. Jeg har lest en god del bra bøker det siste halvvåret, så å velge mine tre favoritter var ikke lett. Etter å ha tenkt meg om en stund, har jeg allikevel greid å komme frem til mine 3 favoritter. (Ps! Rekkefølgen bøkene står i er rekkefølgen jeg leste dem i, ikke en rangering)

Station Eleven av Emily St. John Mandel har jeg allerede nevt to ganger på denne bloggen, og det med god grunn. Den er en av mine absolutte favoritter, ikke bare av bøkene jeg har lest i år, men av bøker generelt. Den handler om en rekke mennesker i USA etter at en epidemi har drept flesteparten av menneskene på jorda. Vi følger flere personer både før og etter utbruddet, og det jeg likte utrolig godt var hvor realistisk den føltes. Hvis du vil vite mer om denne boka, er omtalen jeg skrev av den her.

Den andre boka jeg leste i år som virkelig gjorde inntrykk på meg, var All the Light We Cannot See av Anthony Doerr. I denne boka følger vi to unge mennesker i Tyskland og Frankrike under andre verdenskrig. Jeg synes det beste med denne boka er de utrolig fine karakterene, og hvordan historiene deres elegant flettes sammen. Doerr skriver utrolig vakkert, og boka er både fin, trist og spennende. Anbefaler den veldig! (Full anmeldese her)

Den siste boka jeg vil nevne er Extremely Loud and Incredibly Close av Jonathan Safran Foer. Denne boka fikk jeg av Tuva til jul (takk!!), og jeg hadde egentlig ikke hørt særlig mye om den fra før. Derfor må jeg si jeg ble utrolig positivt overrasket, for den var virkelig utrolig bra! Boka handler om ni år gamle Oskar Schell som har mistet faren sin under terrorangrepet 9/11. Oskar finner en nøkkel i farens skap, og bestemmer seg for å lete etter låsen nøkkelen passer i. Det bringer ham ut på et skikkelig eventyr i New York hvor han møter mange interessante mennesker, lærer veldig mye, og får avdekket en hel del historie. En ting jeg likte kjempegodt, var at det er masse bilder i den, og at mange av kapitlene var på litt annerledes måter enn det som er normalt. En veldig kul, annerledes og fin bok! (Hvis du likte The Curios Incident of the Dog in the Night-Time, tror jeg du også vil like denne!)

For dere som trenger ideer til hva dere kan lese i sommerferien, anbefaler jeg disse på det sterkeste! 😀

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s