Tuesdays with Morrie av Mitch Albom

 

Tuesdays with Morrie handler om Morrie Schwartz, sosiologiprofessor ved Brandeis University, og tingene han fant ut i løpet av livet sitt. Forfatteren, Mitch Albom, hadde Morrie som lærer på universitetet, og mens han studerte der, var de to gode venner. Selv om Albom lovet å holde kontakten, gjorde han ikke det. De møttes ikke igjen før det var gått 16 år, etter at Albom hadde sett et TV-innslag der Morrie ble intervjuet om sykdommen sin og hvordan det var å være døende. Morrie hadde ALS, en sykdom som ødelegger nervecellene. Albom bestemte seg for å dra på besøk til den gamle læreren sin, og etter det, begynte de å møtes hver tirsdag. Da de møttes, snakket de om alt mulig av temaer, som penger, familie, kultur, anger og døden, og Morrie delte av sine erfaringer.

«The little things, I can obey. But the big things – how we think, what we value – those you must choose yourself. You can’t let anyone – or any society – determine those for you.»

Denne boka er ganske stillferdig. Mesteparten av den er samtalene mellom Morrie og Albom og deres refleksjoner. Det som gjør den så spesiell er at det er en sann historie, man kan til og med se TV-intervjuet av Morrie her. Jeg hadde aldri hørt om Morrie Schwartz før jeg leste boka, men nå vet jeg at han var en helt utrolig person. Klok, snill, reflektert og veldig positiv. Da jeg hadde lest den ut, følte jeg meg faktisk inspirert, og den fikk meg til å tenke på mange ting jeg ikke har tenkt på før, og andre ting tenkte jeg på på nye måter. Det er det ikke så ofte at skjer! Boka er veldig fint bygget opp, med en blanding av tilbakeblikk, samtaler og tanker.

Det er ikke lett å beskrive hvorfor denne boka var så bra, dere må bare tro på meg. Den er varm, trist, inspirerende og rørende, og en sånn bok jeg tror man fint kan lese om igjen, f.eks. hvis man føler man står fast i livet. Tuesdays with Morrie er nemlig full av gode råd og tanker. Jeg håper jeg kan bli like vis som Morrie en dag!

Karakter 5

5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s