Jenta på Klippen av Lucinda Riley

Første sommerferieuke hadde nettopp startet, og jeg innså at jeg hadde med for få bøker for en lat uke i sommerhuset. Da vi stopper for å kjøpe puter på veien, benytter jeg sjansen til å løpe inn og finne meg en bok. «Jenta på klippen» høres kjent ut, og jeg skumleser baksiden. «Trollbindende fortelling», et eller annet om noen som «forandrer livet på dyptgripende vis» og en jente som har «intuisjonen og åndskraften som skal til». Hvorfor ikke, tenker jeg. På tilbud er den også.

«Jenta på klippen» skifter mellom to fortellinger. Den ene fra 1900- tallet ved den irske kysten, og den andre fra vår tid i New York. Grania Ryen flytter tilbake til barndomshjemmet i Irland, etter å ha blitt forlatt av kjæresten. Hun får tak i en bunke gamle familiebrev, og hun finner ut mye om slekten hun ikke visste fra før. Vi får skildringer fra den vakre naturen langs Irlands kyst, blandet med dramatiske tilbakeblikk fra fortiden. Og forfatteren, Lucinda Riley prøver virkelig alle mulige knep for å kjøpe leseren; Et stakkars hittebarn, et herskapshus i London og glemte kjærlighetshistorier.

Og jeg må innrømme at jeg til tider ble revet med av fortellingen, der jeg lå i hengekøyen min. Det er lett å bli litt fenget av engelsk slektdrama. Dessverre slutter komplimentene mine der. Vurderte flere ganger å legge fra meg boken, rett og slett fordi den ble langtekkelig og kjedelig. Den inneholder alt for mange liksom- dype beskrivelser.Noen ganger blir det nesten komisk. «Et vindkast rev brevet ut av de kalde hendene hennes og førte det mot klippekanten». Og er ikke hele greia med to parallelle historier fra hvert sitt århundre litt for oppbrukt?

«Jenta på klippen» blir nok aldri noe mer enn en sommerferiebok, nettopp fordi du ellers ikke ville tatt deg tid til å lese den. Enten så er jeg bare absolutt ikke mottakelig for «hjerteskjærende» og «trollbindende», eller så var boka rett og slett dårlig.

Karakter 2

2/6 Bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s