Å bli lest for er undervurdert

Jeg har av og til prøvd å lese bok samtidig som jeg gjør andre ting, men det går sjeldent bra. Lesing og spising funker til en viss grad, men hvis du vil unngå kaffesøl som klistrer igjen sidene bør du være forsiktig. Og den klisjeen om at det å lese i badekaret er så idyllisk: bare en myte. Boka ender uten tvil opp halvveis dyppet i såpevann. Strikking og lesing er helt umulig, så det er bare å gi opp. Hvis du som meg også har prøvd å lese mens du går fra sted til sted, for eksempel til skolen om morgenen, går det fint helt til du kommer til den lyktestolpa på Holbergs plass eller trappa i Pilestredet. Hvis man er litt ukoordinert er dette en smule risikabelt. Gjør fortsatt vondt.

Så hva er løsningen på dette, mon tro. Jo, det må vel være å bli lest for. Ikke bare har du hendene frie og kan bedrive alskens aktiviteter mens du stadig blir en mer belest person, å bli lest for har også andre fordeler. Om du sitter på bussen med en bok og plutselig bryter ut i latter eller gråt er det litt pinlig. Da må du være forberedt på at du rødmer og får blikk fra fremmede rushtids-mennesker. Men om du hører på lydbok og føler for å le av noe som skjedde med en av karakterene i boka, kan du bare late som om du er fornuftig og har på handsfree mens du snakker i telefonen. Krise avverget. Faren for snubling i trapper og kræsjing med lyktestolper minker også betraktelig.

Derfor ble jeg i dag glad da jeg oppdaga noe som heter ”Ferdigsnakka”. Ferdigsnakka er en side som gir ut boksingler, dvs ca 10 minutter lange snutter med diverse forfattere om forskjellige ting. I stad hørte jeg for eksempel på Agnes Ravatn som leste opp tilfeldige tanker hun hadde skrevet ned i dagboka si. Veldig kult. Men det er også mange andre forfattere, som Frode Grytten og Maria Navarra Skaranger. Ferdigsnakka er en relativt ny greie, men det kommer ut nye boksingler hver mandag. Det gis ut av magasinet Fanfare og man kan laste ned podcastene gratis. De samarbeider også med musikere som lager musikk til de små snuttene, og med kunstnere som lager fine omslag. Så dette anbefales.

Her er to boksingler, og omslagene beveger seg faktisk. Ganske kult.

Apropos å bli lest for, jeg vet hva du bør gjøre onsdag 8. april hvis du liker enten:

  • høytlesning,
  • strikking,
  • gratis kaffe,
  • lenestoler,

eller alle tingene over. Kom på Deichmanske Bibliotek klokka fem på ettermiddagen. Det er der det skjer.

Linker til Ferdigsnakka:

http://www.ferdig-snakka.no

https://www.facebook.com/pages/Ferdigsnakka/1526165077595232

Link til Strikk & Lytt på Deichman:

https://www.facebook.com/events/433991040102114/

Reklame

2 kommentarer om “Å bli lest for er undervurdert

  1. Tips: last ned The New Yorker Fiction Podcast på iTunes, det er kjente forfattere som leser andre forfatteres noveller og diskuterer de etterpå. Veldig underholdende

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s