The Bone Season av Samantha Shannon

Jeg vil like fantasy. Det mener jeg virkelig. Jeg har lest noen fantasybøker jeg har likt godt, men flere jeg ikke har likt. Etter å ha hørt mye skryt om The Bone Season, bestemte jeg meg for å den en sjanse. Jeg håpet den skulle klare å overbevise meg om at fantasy er topp. Ofte er det vel sånn med fantasy at det tar litt tid å komme inn i historien, men når man først har klart det, er det skikkelig kult. Dessverre kom jeg aldri inn i The Bone Season.

Bokas handling foregår i England i år 2059. Samfunnets består av to typer mennesker: amaurotics (vanlige mennesker) og clairvoyants (klarsynte eller med andre krefter). Hovedpersonen er nitten år gamle Paige Mahoney, som har kraften til å gå inn i andres drømmer, en drømmegjenger. I samfunnet er clairvoyance strengt forbudt, så de klarsynte lever veldig farlige liv. Flere av de store byene er under kontroll av noe som heter Scion, og de skal beskytte de vanlige menneskene mot «de unaturlige». Dette høres ganske interessant ut, ikke sant? Det var ihvertfall det jeg tenkte. Det viste seg å bare bli forvirrende.

Det var flere ting ved denne boka som irriterte meg. F. eks. det at det fantes sinnsykt mange former for clairvoyance, det var til og med et slags kart i begynnelsen av boka med oversikt over alle, men man får aldri en ordentlig forklaring på hva de forskjellige er. Det var også utrolig mange andre ord og begreper som ikke ble forklart. Ordlista bakerst og kartene hjalp heller egentlig ikke. Derfor ble det ganske vanskelig å komme inn i historien. En annen ting jeg ikke likte var hvordan hovedpersonen ble bestevenn med folk etter å ha snakket med dem i ett sekund. Generelt synes jeg ikke forholdene mellom karakterene var særlig overbevisende.

I tillegg til dette innså jeg da jeg var ferdig med å lese den at det egentlig hadde skjedd utrolig lite. Det var for lite fremdrift i historien, og jeg ble ikke særlig engasjert. Det jeg likte best med The Bone Season var at den sluttet på en sånn måte at jeg ikke trenger å lese de neste i serien. Det sier vel alt. Så nå lurer jeg på om noen har noen tips til meg om hvordan jeg skal begynne å like fantasy? Og hvis noen har tips om gode fantasybøker, er jeg veldig interessert i å høre dem! The Bone Season var ikke boka for meg, men jeg skal ikke gi opp dette prosjektet!

Karakter 2+

2.5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s