12 anbefalte feriebøker

Nå er jammen meg vinterferien her! Det er klart for en ny runde med revy, Hemsedal, fest og det viktigste av alt: bøker! Vi i Bokfinkene har satt sammen ei lita liste med bøker som vi synes er passende for en ukes ferie i midten av Februar. Her er det noe for alle!

collageEIRIN

Popsongar av Frode Grytten (Eirin)
Popsongar er en novellesamling jeg virkelig anbefaler, den er full av fine stemninger og passer perfekt som ferielesning. Hver novelle foregår på forskjellige steder i verden, men skjer etter hverandre i tid, i løpet av ett døgn. Grytten refererer også mye til musikk, og Popsongar har en egen spilleliste bakerst! Sånt liker jeg.

Is-slottet av Tarjei Vesaas (Eirin)
På denne tida i fjor leste jeg en bok av Tarjei Vesaas, Is-slottet. Den gjorde et kjempeinntrykk på meg, og jeg anbefaler den veldig. Den handler om viktigheten av å ikke stenge seg inne, for døra ut kan fryse igjen og da kommer du deg ingen steder. Is-slottet er vakker og vag, den er bare helt utrolig. En bok for alle som vil forstå hvorfor vi av og til blir litt kalde inni oss.

Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann av Helle Helle (Eirin)
Hvis du har lyst til å lese en bok om kjærlighet i vinterferien, som ikke er 50 shades of Grey, da kan jeg anbefale Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann. Helle Helle skriver om Susanne som bor sammen med nesten-forfatteren Kim, og om hva som skjer når den gravide kollegaen til Susanne flytter hjem til dem grunnet egne kjæresteproblemer. Denne boka er veldig lett og morsom, liker den kjempegodt!

collageHANNA

Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins (Hanna)
Anna and the French kiss av Stephanie Perkins er perfekt hvis man vil slappe av med en koselig og lett bok. Den passer for dere som liker Paris, internatskoler og søte historier. Den tar kort tid å lese og er absolutt vinterferieverdig!

Station Eleven av Emily St. John Mandel (Hanna)
Station Eleven av Emily St. John Mandel er en bok jeg mener fortjener mye mer oppmerksomhet! Den handler om verden etter at 99% av menneskene utryddes av en sykdom kalt «the Georgia flu.» Hendelsene og karakterene er knyttet sammen på en utrolig smart måte, og jeg synes den skiller seg positivt ut fra lignende bøker. Utrolig interessant, godt skrevet og kul!

Burial Rites av Hannah Kent (Hanna)
Burial Rites av Hannah Kent har jeg vel allerede uttrykt hvor godt jeg liker! Den handler om den siste kvinnen som fikk dødsstraff på Island, og om tiden før hun skal henrettes. Den er kald, skummel og guffen – med andre ord perfekt for vinterferien. Jeg tror den er fin for folk som ikke har lest så mye krim, og som vil ha en mild start.

collageTUVA

The Book Thief av Markus Zusak (Tuva)
The Book Thief gjorde et helt sinnsykt inntrykk på meg, og etterlot meg sønderknust. Boka handler om Liesel, en liten jente fra Nazi-Tyskland under andre verdenskrig. Liesel er en nydelig karakter, og vi blir kjent med henne gjennom den kuleste fortellerstemmen jeg noen gang har vært borti. Stilig. Fantastisk. Uforglemmelig. 6/6 bokfinker, ingen tvil. The Book Thief er en bok som vil ødelegge deg innvendig på den best tenkelige måten.

The Secret History av Donna Tartt (Tuva)
The Secret History er en av mine favorittbøker! I boka møter vi seks altfor smarte og snobbete studenter ved Hampton University I Vermont, USA. De lever i en nesten uvirkelig verden, der alt som betyr noe er greske klassikere, religiøse ritualer og intellektuelle diskusjoner. Jeg vet egentlig ikke om jeg elsket eller hatet karakterene, men de er så mystiske og KULE at jeg i hvert fall elsket å lese om dem. The Secret History er  rå, og Donna Tartt er en villt bra forfatter! Denne boka fikk meg til å ville studere gresk.

Under the Egg av Laura Marx Fitzgerald (Tuva)
Så, denne boka handler egentlig om at bestefaren til hovedkarakteren sier «Theodora, look under the egg!» rett før han dør, og at hun bruker 200 sider på å gjøre akkurat det. Theodora reiser rundt i New York for å finne ut mer om bildet som gjemmer seg bak egget på veggen i stua, og prøver samtidig å løse et av renessansekunstens største mysterier. Jeg tror Under The Egg kan kategoriseres som en barnebok, men jeg synes allikevel at den var kjempeunderholdende! Man lærer masse kunsthistorie av å lese den, samtidig som man får med seg det beste av New Yorks museer.

collageANNA

Darlah av Johan Harstad (Anna)
Darlah er Johan Harstads første ungdomsbok, og har blitt tildelt en rekke priser. Og så absolutt en bok å ha med på hytta! Sett deg foran peisen med denne boka mens det begynner å mørkne ute, og jeg garanterer at du blir hekta. Og innmari skremt!

Billedhuggerens datter av Tove Jansson (Anna)
Billedhuggerens datter er Tove Janssons erindringer fra sin egen barndom. Vi får høre om billedhuggerverkstedet til faren, skjærgårdslivet og julen hennes i Helsingfors. Har du lest sommerboken, vil du garantert like denne også!

The Kite Runner av Khaled Hosseini (Anna)
Dette er jo en bok av det litt mer seriøse slaget. Sikkert mange som har sett filmen, men det er så absolutt verdt å lese den også! Her blir man trukket inn i en kraftfull historie om krig, vennskap og svik.

Hvilke bøker anbefaler du til vinterferien?

Reklame

En kommentar om “12 anbefalte feriebøker

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s