Burial Rites av Hannah Kent

I høstferien leste jeg en boka Burial Rites (Begravelsesriter på norsk), Hannah Kents debutroman. Dette er en bok basert på en sann historie. Handlingen foregår på Island i 1829 og handler om Agnes Magnúsdóttir, som var dømt til døden for å ha medvirket i et dobbeltdrap. I tiden før hun skal henrettes blir hun plassert hos en bondefamilie. Familien tar henne selvsagt ikke inn frivillig, hun er beryktet og avskydd, og de prøver å unngå henne så mye som mulig. En ung prest får i oppgave å frikjenne henne fra synden, og møter henne regelmessig. Gjennom hans samtaler med Agnes, og etter hvert som familien venner seg til å ha henne der, får vi vite mer og mer om henne, og om hva som egentlig skjedde.

Det som var utrolig spennende med denne boka var at jeg hele tiden mens jeg leste den lurte på om Agnes var skyldig eller ikke. Jo mer jeg fikk vite, jo mer ble jeg dratt inn i historien, og jo mer innviklet ble det. I tillegg var det utrolig interessant å lese om hvordan livet på Island var på 1800-tallet. Hele stemningen var skikkelig guffen og kald, og de gode skildringene gjorde ting lette å se for seg. Språket var utrolig fint, med massevis av sammenlikninger og fine formuleringer.

 ”They said I must die. They said that I stole the breath from men, and now they must steal mine.”

Dette er begynnelsen på boka. Uææ, sier nå bare jeg. Rimelig guffent! At den er basert på en sann historie gjør den enda mer utrolig, synes jeg. Andre positive ting med den er: 1) den har et kart i begynnelsen, 2) jeg liker omslaget veldig godt, 3) Island er kult, 4) jeg og forfatteren heter nesten det samme, og 5) den skal filmatiseres! Jennifer Lawrence skal spille hovedrollen, så den gleder jeg meg til å se og tror den blir skikkelig kul. Dette er en utrolig bra bok, veldig spennende, mørk og kjempebra skrevet! Perfekt vinterlesing. Anbefaler den veldig!

Karakter 5

5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s