I Capture the Castle av Dodie Smith

Denne boken fant jeg faktisk på Shakespeare and Company i Paris. Jeg var nok litt påvirket av den vakre bokhandelen, for denne boken må jeg innrømme at jeg kjøpte mest på grunn av omslaget. Ikke anbefalt å gjøre. Det er nemlig ikke alltid du er så heldig som jeg var med denne boken! Husker at jeg begynte å lese den samme kveld inne på det trange hotellrommet, og allerede da var jeg solgt.

I Capture the Castle handler om unge Cassandra som bor sammen med søsteren Rose, broren Thomas, den litt patetiske faren, stemoren Topaz og gutten Stephen som jobber hos dem. Boken er en samling av Cassandras tre dagbøker, selv om dette er noe man lett glemmer i løpet av boka. Hun fanger, som tittelen på boka forteller, livet deres på det forfalne slottet på den engelske landsbygda på 1930- tallet. Vi skjønner etter hvert at Cassandra ikke bare er en dagdrømmende tenåring, men en intelligent jente med en trang til å skrive ned de mange tankene og ideene hun har. Selv om det ikke skjer så mye drastisk i løpet av de åtte månedene vi følger livet hennes, har hun og familien likevel mye å hanskes med. Faren som etter sin debutbok ikke får ned et ord på papiret uansett hvor mange timer han stenger seg inne på skriveværelset, familiens slit med å få endene til å møtes uten å måtte gi fra seg det gamle slottet, og sist men ikke minst de nye amerikanske naboene som familien åpenbart håper at Cassandra og søsteren skal interessere seg for.

Et gammelt slott på den idylliske engelske landsbygda, late sommerdager og en ung pikes dagbøker. Ja, Cassandra forelsker seg naturligvis i gutten i den nye nabofamilien. Og ja, det høres litt for typisk ut. Men dette er en bok man kan drømme seg vekk med, om man liker slikt. For selv om spenningen er litt ujenvt fordelt på de 566 sidene, så synes jeg boken er verken kjedelig eller langstrakt. Nå skal det sies at dette, som du sikkert har skjønt, ikke er en bok for alle. Men er du ute etter noe å drømme deg bort fra den lange vinteren med, så for all del, les denne boken av Dodie Smith.

(Fant forresten ut at Dodie Smith også er forfatteren av barneboken «The Hundred and One Dalmatians».)

4/6 bokfinker

Karakter 4

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s