Roskilde, en dag i januar

Hva passer vel bedre når det er hvitt og kaldt ute, glatt på bakken og vondt i halsen, enn å lese en liten bok om det stikk motsatte? Linn Strømsborg har skrevet boka Roskilde, en roman om en sommer hun var på den danske musikkfestivalen med samme navn, en sommer fylt med latter, musikk, dårlig søvn, ekte festivaltullinger og en ikke ubetydelig porsjon lengsel.

Strømsborg skriver boka si som en slags dagbok, på en sånn måte at det virker som om hun lå i en hengekøye og skrev ned alt sammen mens hun var der, like før dagens konserter begynte. Hun refererer stadig til en ”du”, lurer på hva han gjør i dette øyeblikk, og ser for seg at hun tilfeldigvis skal støte på akkurat ham blant de 70 000 andre menneskene på festivalen. Det tar en stund før bakgrunnshistorien kommer fram, for minner, opplevelser, sol og gjørme er i et eneste surr, men det er sånn det skal være. Du liker kanskje boka best om du har vært på Roskilde, eller om du gleder deg veldig til å dra dit. Det er gøy å kjenne igjen scenene, artistene, matbodene, menneskene og følelsen av å gå seg fullstendig vill på vei tilbake til campen. Jeg liker tanken på slitt gress, Roskildefargen som er så oransj, hyggelige dansker, og band jeg ikke har hørt om ennå. Særlig i januar.

Denne utgaven av boka til Linn Strømsborg inneholder også en liten novelle om Øyafestivalen, samt en liste over ting som man bør huske og merke seg når man er på festival. Nå vet jeg blant annet at jeg skal holde øynene oppe for kaffekua (en ku? som deler ut kaffe om morgenen) når jeg skal tilbake til Roskilde i sommer.

Karakter 4+

4.5/6 bokfinker

Reklame

En kommentar om “Roskilde, en dag i januar

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s