Kjære av Linnea Myhre

Kjære er Linnéa Myhres andre bok, i tillegg til Evig Søndag fra 2012. Jeg har ikke lest den forrige boka hennes, men det gikk veldig greit å lese den andre boka først. Til dere som ikke kjenner historien, har Linnéa slitt med spiseforstyrrelser siden hun var femten, og store deler av boka handler om lidelsen hennes og hvor jævlig den er. Allikevel er Evig Søndag  en bok om alt mulig annet enn spiseforstyrrelser også. Kjære er en samling brev skrevet til alle mulige personer (vi snakker en blanding av terapeutene hennes, tante Margit og Eivind Hellstrøm), og de er skrevet over en tidsperiode på omtrent tre år, pluss minus.

Selv om boka tar for seg et  alvorlig tema, og Linnéa Myhre har mye viktig og seriøst å si, mener jeg at bokas sterkeste side er humor. Svart humor, veldig elegant gjort. Jeg må bare si det, boka er lættis, og det hadde jeg helt ærlig ikke forventet! Jeg elsket tacolovene, sukettene og hatet og misunnelsen mot veltrente jenter (xD). Likte også brevet til Erna Solberg, selv om jeg ikke spiller Candy Crush. Balansen mellom det mørke og deprimerende, og den hverdagslige gleden man finner i brødskiver med leverpostei fungerer skikkelig godt. Boka er trist og historien forferdelig, men det er ikke bare dét som gjør Kjære en god leseropplevelse.

Så ja, jeg likte boka, men den er allikevel ikke en av mine favoritter. Det jeg savner mest er en slags «connection» (å herregud, Tuva) med det både Linnéa og de rundt henne, og jeg klarte ikke helt å vie meg til handlingen. Jeg ble rett og slett ikke grepet av boka, selv om jeg skulle ønske at jeg ble det. Kjære er fin, men den er ikke slående vakker. Linnéa skal allikevel ha skryt, for det må være vanskelig å fange leseren med en 150 siders bok på brevform. Med mindre man er Stephen Chbosky, naturligvis, men det må de aller fleste av oss innse at vi ikke er.

Alt i alt, en ganske grei bok. Lettlest, morsom og gripende (til tider).

Karakter 3+

3.5/6 bokfinker

Reklame

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s